0800 14 860   Maandag t/m Vrijdag: 8 -18 uur

Merkkeuze

Resultaten verfijnen
(meerdere filters mogelijk)

Prijs excl. BTW

Prijs excl. BTW beperken

-
Merk
Breedte
Lengte
Materiaal
Materiaaldikte
Scheurvastheid
 

Omsnoeringsbanden

Lichte en zware goederen stevig verpakt met omsnoeringsbanden

Altijd onder spanning – omsnoeringsbanden zijn een klein, maar belangrijk onderdeel van verpakkingen, want ze fixeren en beveiligen pakketten. Ze beveiligen bij het transport en voor de opslag, maar beschermen ook tegen openen door onbevoegden. Het principe van het omsnoeren is altijd hetzelfde: de omsnoeringsband wordt rond de lading gelegd, gespannen en afgesloten. Afhankelijk van soort, formaat en gewicht van de lading, de soort omsnoering en andere relevante factoren, bijvoorbeeld weersbestendigheid, worden verschillende omsnoeringsbanden gebruikt. Om de lading nog beter te beschermen, is bovendien het gebruik van een randbescherming aan te bevelen. De voorgevormde profielen van karton, kunststof of metaal beschermen de randen tegen schade door spanning van de band.

Voor iedere toepassing de passende omsnoeringsband

De PP-band is de klassieker onder de omsnoeringsbanden. Deze band is temperatuurbestendig, rekbaar, zeer scheurvast en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het wordt in de eerste plaats gebruikt om pakketten af te sluiten, te versterken en te bundelen of om goederen op pallets te fixeren. De PET-band is zeer licht, elastisch en toch extreem sterk. Daardoor is deze geschikt om middelzware tot zware pakketten te omsnoeren en kan hij ook spanningsverlies goed compenseren als laadgoed krimpt. Composietband is de allrounder, zelfs voor zware goederen. Door de stevigheid en uitstekende elasticiteit is het optimaal voor vormeloze pakketten. Hoogwaardige kunststof en composietbanden vervullen in principe alle wensen bij het omsnoeren van kleine en grote pakketten. Maar in veel gevallen zijn staalbanden vereist. Voorbeelden daarvan zijn hoge temperaturen en gewichten, maar ook pakketten met scherpe hoeken. Hier komen de voordelen van staalbanden, namelijk geringe uitrekking en een zeer hoge breukvastheid, extra goed tot hun recht.

Ook afrolwagens voor de verschillende soorten omsnoeringsbanden vindt u hier. De banden zijn overzichtelijk op de haspels gewikkeld en kunnen precies op de juiste lengte worden afgewikkeld.
Er zijn 37 artikelen gevonden
| | |
Er zijn 37 artikelen gevonden
Producten vergelijken